Dikemaskini 5:30 PM, 29 Jun, 2018
A+ A A-

Shafie dimasukkan ke hospital selepas ditahan SPRM

Shafie ditahan SPRM sekitar jam 9 malam tadi, selepas lebih empat jam hadir untuk disoal siasat di pejabat suruhanjaya itu di Kota Kinabalu semalam. Shafie ditahan SPRM sekitar jam 9 malam tadi, selepas lebih empat jam hadir untuk disoal siasat di pejabat suruhanjaya itu di Kota Kinabalu semalam.

Presiden Parti Warisan Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dimasukkan ke hospital malam tadi ekoran tekanan darah tinggi selepas disoal siasat dan ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

"Tekanan darahnya sangat tinggi.

"Itu sebabnya beliau dimasukkan ke hospital, walaupun pegawai SPRM cuba untuk menahannya di lokap ibupejabat polis Kepayan, yang mana kami membantahnya," kata Naib Presiden Warisan Junz Wong kepada Malaysiakini.

Shafie ditahan SPRM sekitar jam 9 malam tadi, selepas lebih empat jam hadir untuk disoal siasat di pejabat suruhanjaya itu di Kota Kinabalu semalam.

Bagaimanapun, pemeriksaan kesihatan kemudiannya mendapati tekanan darahnya tinggi

Wong mendakwa satu pertengkaran berlaku antara peguam Shafie dan pegawai SPRM berhubung keadaan itu.

"Akhirnya, beliau dimasukkan ke Hospital Queen Elizabeth II," katanya.

Shafie dimasukkan ke hospital itu sekitar pukul 11 ​​malam, kata Wong, sambil menambah bahawa keadaan ahli politik yang berusia 60 tahun itu lebih baik tetapi masih lemah pada malam tadi.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.