Dikemaskini 5:30 PM, 29 Jun, 2018
A+ A A-

Polis pantau 12 PPR

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mazlan Lazim berkata PPR terbabit iaitu Sri Selangor, Kerinchi, Kondo Rakyat, Sri Pantai, Intan Baiduri, Kampung Baru Air Panas, Seri Johor, Seri Kota, Desa Tun Razak, Pudu Ulu, Salak Selatan dan Kampung Muhibbah akan dipantau masing-masing oleh seorang pegawai dan anggota. Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mazlan Lazim berkata PPR terbabit iaitu Sri Selangor, Kerinchi, Kondo Rakyat, Sri Pantai, Intan Baiduri, Kampung Baru Air Panas, Seri Johor, Seri Kota, Desa Tun Razak, Pudu Ulu, Salak Selatan dan Kampung Muhibbah akan dipantau masing-masing oleh seorang pegawai dan anggota.

Sebanyak 24 pegawai dan anggota polis ditugaskan di 12 Program Perumahan Rakyat (PPR) yang dikenal pasti sebagai kawasan ' panas' di ibu kota dalam usaha mengurangkan kadar jenayah di kawasan berkenaan.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mazlan Lazim berkata PPR terbabit iaitu Sri Selangor, Kerinchi, Kondo Rakyat, Sri Pantai, Intan Baiduri, Kampung Baru Air Panas, Seri Johor, Seri Kota, Desa Tun Razak, Pudu Ulu, Salak Selatan dan Kampung Muhibbah akan dipantau masing-masing oleh seorang pegawai dan anggota.

"PPR ini dikenal pasti sebagai antara kawasan panas kegiatan jenayah serta pengedaran dadah, kami mahu kegiatan ini dikurangkan," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program 1Aman Week di PPR Sri Selangor di sini. -MAKKAL OSAI

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.